brou

Accessory
Partició sil·làbica: brou
Etimologia: del germ. brod, íd. 1a font: c. 1290, Desclot
Body
    masculí
    1. alimentació, indústries alimentàries Líquid resultant de l’ebullició prolongada en aigua d’un o diversos productes alimentaris. Un brou de carn, de pollastre, de verdures. El brou de Nadal.
    2. brou bufat alimentació, indústries alimentàries Líquid procedent de la cocció de les botifarres a la caldera.
    3. brou de llengua figuradament Paraules sense fets.
  1. fitopatologia
    1. Suspensió d’anticriptogàmics o insecticides emprada per a combatre flagells.
    2. brou bordelès Anticriptogàmic preparat neutralitzant sulfat de coure amb calç.
    3. brou borgonyó Anticriptogàmic preparat neutralitzant sulfat de coure amb carbonat de sodi.
  2. brou de cultiu microbiologia Medi líquid emprat per al cultiu de molts microorganismes paràsits d’animals, que consisteix en un brou esterilitzat que conté peptona, extret de carn, sal i, a vegades, sucre, sang, sèrum, etc.