Accessory
Partició sil·làbica: bes_cuit
Etimologia: del ll. bis coctus ‘dues vegades cuit’ 1a font: 1271
Etimologia: del ll. bis coctus ‘dues vegades cuit’ 1a font: 1271
Body
-
masculí
-
alimentació, indústries alimentàries
- Galeta, pa, que hom fa coure una altra vegada perquè s’endureixi i es conservi millor.
- Pa de motlle fet amb farina, matèries grasses (greixos vegetals), sucre, llevat i sal, assecat i torrat.
- Pastís fet amb flor de farina, ous i sucre.
- Gelat elaborat amb ous i xarop de sucre batuts conjuntament en calent, amb addició posterior de nata o clares d’ou batudes i amb congelació final.
-
ceràmica
- Pasta fina i tendra de caolí cuita al forn la superfície de la qual hom deixa en estat mat, sense pintura ni vernís.
- per analogia Qualsevol pasta ceràmica no esmaltada, després d’haver rebut l’acció del foc.