àcid
Accessory
Etimologia: del ll. ăcidus, -a, -um ‘àcid’ (v. agre2) 1a font: 1839, DLab.
Body
-
adjectiu
- Que té un sabor picant, com el del vinagre.
- sabor àcid alimentació, indústries alimentàries Sabor de les substàncies àcides.
-
adjectiu
química
- Relatiu o pertanyent als àcids.
- Dit de les solucions o d’altres mescles on hi ha present un àcid lliure.
- Dit de les sals que contenen hidrogen substituïble per metalls.
- reacció àcida Propietat dels àcids i de llurs solucions de fer virar els indicadors cap al color corresponent a la forma àcida.
- masculí química Cadascuna de les substàncies caracteritzades químicament pel fet de provocar canvis de color en les substàncies anomenades indicadors i de reaccionar molt ràpidament amb les substàncies d’un altre grup anomenades bases.
- masculí toxicologia En l’argot de la droga, LSD.
- àcid gras bioquímica i química industrial Àcid carboxílic monopròtic present en els greixos naturals, en les ceres, en els fosfolípids i en els triglicèrids.
- índex d’àcid química analítica Nombre de mil·ligrams d’hidròxid potàssic necessaris per a neutralitzar l’acidesa lliure d’un gram d’oli, de greix o de resina.