Accessory
Partició sil·làbica: xar_cu_te_ri_a
Etimologia: del fr. charcuterie, íd., der. de charcutier ‘cansalader’, fr. ant. chaircuitier, comp. de chair ‘carn’ i cuite ‘cuita’
Etimologia: del fr. charcuterie, íd., der. de charcutier ‘cansalader’, fr. ant. chaircuitier, comp. de chair ‘carn’ i cuite ‘cuita’
Body
-
femení
-
alimentació, indústries alimentàries
- Conjunt de productes elaborats per tal d’aprofitar trossos del porc difícils d’emprar directament com a aliment a causa del contingut en greix, fibres i cartílags.
- per extensió Conjunt de productes, de composició variada, constituïts per carn de porc, de bovins, d’ocells, cansalada, ous, llet i espècies.
- per extensió Conjunt d’especialitats a base de carn de porc.
-
- Establiment on venen diversos productes, especialment embotits, conserves, etc., sobretot de carn de porc.
- Productes que hom ven en aquests establiments.