Accessory
Etimologia: del ll. salsus, -a, -um, participi de sallĕre ‘salar’ 1a font: s. XIV, Eiximenis
Body
-
femení
-
- gastronomia Mescla de productes comestibles, de consistència líquida o pastosa, emprada per a acompanyar les viandes o els productes alimentaris per tal de fer-los més saborosos o d’incitar el desig d’ingerir-los. Salsa blanca. Salsa de tomàquet. Salsa picant amb curri. Salsa tàrtara. Salsa verda.
- gastronomia Menja pròpia d’Eivissa, típica del temps nadalenc, que hom prepara amb brou de gallina, de moltó, de llonganissa i botifarres, al qual hom afegeix unes boles fetes amb ametlles moltes i torrades amb ous, sucre, canyella, espècies i, a vegades, mel.
- salsa de Sant Bernat figuradament i col·loquialment La gana, que fa trobar bons tots els menjars.
-
figuradament
- Cosa accessòria que dona gràcia o gust a una altra de principal.
- costar (o pujar) més la salsa que el peix Ésser més costosa la part accessòria que la substancial.
- música Música de ball constituïda per la fusió de la samba, la rumba, el mambo i altres modalitats de música ballable pròpies de l’Amèrica llatina amb el jazz o el rock.