Accessory
Etimologia: del ll. index, -ĭcis, íd. 1a font: s. XIV, St. Vicent F.
Body
-
masculí
- anatomia animal El dit de la mà més pròxim al gros.
-
- Signe, instrument o part d’un instrument, que assenyala o indica alguna cosa.
- rellotgeria Gnòmon d’un quadrant solar.
-
- Nombre que expressa la relació entre dues o més magnituds i que és emprat per a comparar factors o magnituds més complexos.
- antropologia Relació mètrica feta generalment entre dues magnituds del cos humà.
- índex climàtic climatologia Índex que expressa matemàticament la relació existent entre diversos elements (precipitacions, temperatures, vents, etc.).
- índex d’audiència telecomunicacions Índex que indica el grau d’interès d’un programa de ràdio o televisió, que hom obté dividint la mitjana d’audiència del programa per l’audiència total.
- índex de fredor meteorologia Índex de sensació expressat generalment com una temperatura aparent que hom calcula relacionant l’efecte refredador del vent amb la temperatura de l’aire.
- índex de sensació meteorologia Índex expressat generalment com una temperatura aparent que té com a finalitat avaluar la sensació de fred o de calor de l’ésser humà en unes condicions ambientals determinades en relació amb unes altres condicions que hom pren com a referència.
- índex de xafogor meteorologia Índex de sensació expressat com una temperatura aparent que hom calcula generalment per ponderació entre la temperatura del termòmetre sec i la temperatura del termòmetre humit i és utilitzat, especialment, quan hi ha temperatures superiors a 25°C.
- índex zonal meteorologia Índex que expressa la força dels vents de l’oest a la zona temperada.
-
- bibliografia Llista o taula ordenada del contingut d’un llibre, dels seus capítols, de les il·lustracions, les matèries i els noms propis (índex onomàstic) que hi figuren, etc.
- bibliografia Catàleg dels manuscrits i volums que hi ha en un arxiu o biblioteca.
- índex de llibres prohibits (o simplement índex) dret canònic Catàleg de títols, considerats teològicament o moralment nocius per als fidels, prohibits per l’autoritat eclesiàstica; en foren suspesos el caràcter prohibitiu i les reedicions el 1966.
- estadística Equació matemàtica utilitzada per a obtenir els valors de la variació d’un fenomen determinat.
- informàtica Llista ordenada dels enregistraments o fitxers d’un suport de dades, juntament amb les claus usades per a identificar-los o accedir-hi.
- matemàtiques Nombre o lletra que expressa el grau d’una arrel.
- matemàtiques Signe distintiu que hom afegeix a una lletra quan és utilitzada per a representar magnituds anàlogues però no iguals.
- índex de color astronomia Diferència entre les magnituds d’un astre observades en dues zones específiques de l’espectre.