Accessory
Etimologia: del ll. contactus, -us, íd., der. de contingĕre ‘tocar, arribar a tocar’, der. de tangĕre ‘tocar’ 1a font: 1839, DLab.
Body
-
masculí
-
- Fet de tocar-se dos cossos, de tenir un punt comú o uns quants. Evitar el contacte amb el malalt. Posar en contacte dues coses. Estar, trobar-se, en contacte.
- astronomia Instant en el qual el punt lluminós de l’astre que s’eclipsa entra al con d’ombra del cos que eclipsa o en surt.
- tenir punts de contacte figuradament Tenir alguna cosa en comú dues persones o dues coses.
-
- figuradament Relació directa. Els funcionaris que estan en contacte amb el públic.
- Comunicació. Estem en contacte permanent. Posar-se en contacte dues persones. Prendre contacte amb algú.
- Persona que fa de pont per a obtenir alguna cosa altrament inaccessible.
-
- electricitat Condició de dos cossos conductors que es toquen a fi d’establir el pas d’un corrent elèctric de l’un a l’altre.
- electrotècnia Peça conductora destinada a establir un contacte amb un altra de semblant a fi de produir el tancament o l’obertura d’un circuit elèctric.
- estratigrafia Superfície plana que separa dues masses contigües de roca.
- ferrocarrils Peça metàl·lica llarguera col·locada entre els carrils i connectada amb els senyals d’una instal·lació de blocatge que, amb el pas d’una locomotora, acciona un dispositiu sonor d’aquesta quan la via és ocupada.
- fotografia Còpia de les mateixes dimensions que el negatiu, realitzada posant en contacte, durant l’exposició, el paper amb el negatiu original.